Следвайте Гласове в ТелеграмНе коментираме спекулации, зад които прозира желанието на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНе коментираме спекулации, зад които прозира желанието на
Коментари Харесай

ПП за връзки с Алексей Петров: Спекулации, зад които стои нежеланието на Радев да има редовен кабинет

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Не разясняваме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма постоянно държавно управление, с цел да се върнат „ служебните ” схеми, недосегаеми поради контрола върху службите за сигурност ”. Това обявиха в позиция от Политическа партия, след обвиняванията за политически връзки на Алексей Петров с партията.

„ Напомняме, че към момента основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на ДАНС са назначения на служебното държавно управление и с подписа на президента Радев. "

" От Политическа партия сме безапелационни, че смяна в службите е наложителна и ще работим, до момента в който не я реализираме ”, декларират от Политическа партия.

Епицентър. бг напомня, че Алексей Петров и Петко Петков са били положителни познати още от 80-те години на предишния век, когато и двамата са упражнявали карате, както разкри неотдавна убитият през вчерашния ден предприемач.

“Познавам Борисов, несъмнено, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма по какъв начин дотам да имам роля, която да дефинира кой да взе участие в държавно управление. Познавам и двамата около бойните изкуства ”, прецизира Петров своята роля в днешната власт в последното си изявление пред Би Ти Ви, до момента в който текат договарянията за сформиране на държавно управление при започване на лятото.

Петков и Петров са посредничили за среща на водачите на Политическа партия Кирил Петков и на ГЕРБ Бойко Борисов преди сформирането на държавното управление с ротационни министър председатели. Като съгласно информация на уеб страницата " Либерта " срещата се е състояла в Самоковския манастир при започване на май.

В сряда източници от Политическа партия удостоверили  за такава среща. Според тях Алексей Петров уредил присъединяване на Бойко Борисов, а Петко на сина си Кирил Петков, написа " 24 часа ".

“Нормално е да си приказваме и да изкоментираме нещо, само че това не са публични диалози. С Бойко Борисов постоянно си приказваме за сигурност. Той изиска да се забележим и да беседваме. По отношение на сюжети, режисури по никакъв метод не вземам участие. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изричам мнението си доста непосредствено, само че ще продължа да го върша, тъй като считам, че е значимо ”, описа Петров за ролята си приживе.

В “Продължаваме смяната ” са безапелационни, че Петров с престижа си пред всички участници се е трансформирал в “сглобка на сглобката ”. Като в допълнение се акцентира, че Алексей Петров е имал упоритости да се върне в ДАНС. Като се акцентира още веднъж това изявление пред Би Ти Ви, в което той показва подготвеност да се върне в контраразузнаването, в случай че се даде приоритет на икономическата сигурност.

От Цветан Цветанов до Иван Демерджиев - серия от политици, свързани със структурите за сигурност в предишното, лансираха изказвания, че Алексей Петров се е готвил да се върне в ДАНС при новото ръководство, където той работеше до 2009 година като консултант на Петко Сертов по време на Тройната коалиция.

Цветанов обвърза изказванието си с от дълго време декларираните планове на ПП-ДБ за промяна в службите, като загатна, че задачата била Алексей Петров да бъде назначен, без Румен Радев да можел да го спре.

Иван Демерджиев непосредствено разгласи Петров за " проектант и поръчител на сглобката " в кабинета " единствено поради личните изказвания на някогашната барета в медийни изяви.

След убийството на " най-хубавата барети " Румяна Ченалова, която беше арбитър по делото против Алексей Петров, написа следното във Facebook:

" Ал. Петров имаше желание и работеше по въпроса да се върне в ДАНС и то на управителен пост. Това значи въздействие, надзор и информация както в персонална изгода, по този начин и за Политическа партия Демократична България. “

В едно от последните си изявленията Петров съобщи, че " би отишъл в ДАНС ", в случай че му се повери работата по " икономическата сигурност ", само че за " малко време ". Досега тези изказвания на Алексей Петров не бяха опровергавани.

Инфо: epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР